Geschiedenis van swingen

Het ontstaan van swingen

Hoewel er verslagen zijn van zeer vroege beginselen van iets dat aan swingen doet denken, bijvoorbeeld bij de Romeinen, is het daadwerkelijke swingen waarvoor het woord gebruikt wordt, ontstaan in Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Air Force piloten

Het ontstaan van swingen wordt toegekend aan de Air Force piloten, die vanuit de Amerikaanse luchtmachtbasis hun werk deden in de Tweede Wereldoorlog. Hun vrouwen woonden ook bij de basis. Veel piloten wilden dat zij hetzelfde leven konden blijven leiden, ook als zijzelf mogelijk niet levend zouden terugkeren. De kans hierop was vrij groot, het sterftecijfer was namelijk hoog onder de piloten. Er ontstond een soort pact dat de piloten op elkaars vrouwen zouden letten en ervoor zouden zorgen dat zij emotioneel werden bijgestaan. Op deze manier zouden zij niks tekort komen op financieel én op seksueel gebied tijdens de afwezigheid van de echtgenoot.

‘Wife-swapping’

Tegen de tijd dat de Koreaanse Oorlog voorbij was en de piloten van de luchtmachtbasis verhuisden naar de steden en voorsteden van Amerika, verspreidde dit fenomeen zich. Anderen dan vliegeniers begonnen deel te nemen. Het swingen kreeg de bijnaam ‘wife-swapping’ in de media, hoewel dit niet echt een correcte benaming is. Deze naam stuitte dan ook op weerstand van met name de vrouwen, omdat het klinkt alsof de man de leiding heeft en beslist zijn vrouw in te ruilen voor een andere vrouw. Het woord swingen werd naar verluid als eerste gebruikt door een dominee, om aan te geven dat er rare mensen waren die van bed naar bed ‘swingden’.

De jaren ’60

In de jaren ’60, het tijdperk van de flowerpower, zette het swingen zich voort onder de vlag van de vrije seks. De seksuele moraal werd losser, mede mogelijk gemaakt door de uitvinding van de anticonceptiepil.

Swingen vandaag de dag

Tegenwoordig vindt swingen vooral georganiseerd plaats. Bijvoorbeeld in clubs of tijdens speciale feestjes. Door de komst van internet zijn contacten nog makkelijker te leggen en andere stellen met dezelfde interesses beter te vinden.

Gevorderden tango

Dansen vanuit ontspanning en natuurlijke lijnen, zonder kracht, mèt timing.

Heb je veel ervaring en een groot repetoire passencombinaties?

Heb je behoefte aan meer inzicht en begrip? zoek je ontspanning in je houding? Wil je meer tijd en aandacht voor je partner kunnen vrijmaken? Zoek je balans tussen vorm en contact?

Wij bieden je de gelegenheid om zelf aan te geven waaraan je wil werken.

Dat kan van alles zijn:

– Milonguero houding en techniek

– Vinden van bewegingsvrijheid binnen de milonguero

– Uitwerken van eerder geleerde sequenties

– Verhelpen van vaste knelpunten

– Vinden van ontspanning in het volgen én leiden

– Zogenaamd ‘klein’ dansen

– Inzicht verkrijgen in de structuur van de tango

– Thema’s als improvisatie en muzikaliteit

of elke andere vraag die je hebt.

In principe geven we les vanuit onze milonguero techniek waarbij het lijfaanlijf contact centraal staat, maar dans je liever in salon-stijl dan kan dat uiteraard ook.

Danspartner gezocht

Voor het dansen van tango en het bezoeken van salons heb je geen vaste danspartner nodig, je kan de tango met iedere andere tangodanser/es dansen.

Voor het volgen van tangolessen is het wél handig om een danspartner te hebben.

Wanneer je al danst is de salon een goede plek om iemand tegen te komen met wie je zou willen en kunnen lessen.

Als je nog nooit tango gedanst hebt dan is de salon een plek waar je kan kijken en zin kan krijgen maar dansen en andere absolute beginners ontmoeten lukt dat in de regel niet.

Wanneer je als absolute beginner een danspartner zoekt kan je dat aan ons doorgeven, we kunnen dan met je mee zoeken en je, als het lukt, in contact brengen met iemand die zich ook bij ons heeft aangemeld.

Geef een paraplu cadeau

Je wilt je vriendin natuurlijk wel op een originele manier verrassen! In Nederland regent het namelijk best vaak. Jaarlijks hebben wij ongeveer 185 dagen waarbij er minstens een paar druppels vallen (dit gaat om 0,1 mm of meer).  Dit verschilt … Lees verder

De perfecte trouwring

Als u gaat trouwen is een trouwring van groot belang. Maar de hoeveelheid aan mogelijkheden is eindeloos en daarom is oriënteren niet onbelangrijk. Bijvoorbeeld welke kleur trouwring u wilt hebben, want er bestaat van alles bijvoorbeeld: geelgoud, witgoud, roségoud en ook gecombineerd. Heeft u een beslissing kunnen maken over de kleur, dan zijn er nog tal van dingen waarover u moet nadenken, zoals de vorm, de grootte en of u dezelfde ringen neemt of verschillende. Maar voordat dit zover is moet eerst de vraag gesteld worden.

Huwelijksaanzoek

Trouwen, het vastleggen van de liefde voor elkaar. Niet zomaar iets en daarom komt er veel bij kijken. Om te beginnen moet het huwelijksaanzoek gedaan worden. Wat gaat u zeggen, wanneer gaat u het vragen, gaat u op de knieën of niet. Stuk voor stuk belangrijk om over na te denken. En dan nog de verlovingsring. Een verlovingsring wordt gegeven door diegene die het aanzoek doet. Wordt er positief geantwoord, dan kan de verlovingsring aan de vinger geschoven worden. Deze ring is een mooi cadeau bij uw aanzoek en laat zien dat het huwelijk in zicht is.

De trouwringen

Dan is het zover, de grote dag van de bruiloft breekt aan. Nadat het jawoord is gegeven, kunnen de ringen aan elkaars vinger geschoven worden. Een mooi en belangrijk moment van de bruiloft, want door het uitwisselen van de ringen, laat u zien dat u verbonden bent met elkaar. Dit moet voor u uiteraard de perfecte ring zijn en daarom kunt u voor meer informatie en velen mogelijkheden kijken op artobject.nl.

Erectiestoornissen bij jongeren

Erectiestoornissen bij jongeren

Bij een erectie worden zowel brein als zenuwen, hormonen, spieren en bloedsomloop aan het werk gezet. Deze systemen werken samen om het erectiele weefsel in de penis met bloed te vullen. Iemand die een erectiestoornis heeft, heeft problemen met het … Lees verder