De liefste bloem geschenken voor Kerst

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent maar één ding, je geliefde verwennen met de leukste geschenken. Natuurlijk zijn de cadeaus zeer divers maar er blijft altijd maar 1 topper; Bloemen!

Feestdagen

Uiteraard staan de meeste feestdagen garant voor extra aandacht van je geliefde en al helemaal met Valentijnsdag. Maar ook zeker Kerst is een mooie gelegenheid om in de intieme sfeer samen iets te vieren.

Bloemen

Er is waarschijnlijk geen ander romantisch gebaar dan bloemen geven, het is immers een symbool geworden voor vruchtbaarheid en dan kan ook zeker getoond worden in de intieme sfeer tussen 2 personen. Bloemen hebben dan ook echt een betekenis en benadrukt de gesture van degene die de bloemen geeft. Vooral rozen staan hiermee bovenaan als symbool van liefde en dan natuurlijk rode rozen. Maar elke kleur roos heeft elk een eigen betekenis.

  • Rood heeft als symboliek: liefde, romantiek, verleiding en hartstocht
  • Roze heeft als symboliek: romantiek, zachtheid, teerheid en tederheid
  • Oranje heeft als symboliek: warmte, vrolijkheid, en gezelligheid
  • Geel heet als symboliek: energie, kracht, optimisme, zon en lente
  • Wit heeft als symboliek: puurheid, natuurlijkheid, onschuld en zuiverheid

Bij bloemen bestellen kun je rekening houden met de symboliek en wat je er eigenlijk mee wilt zeggen. Met elke gelegenheid kun je hiermee je intimiteit tonen aan je geliefde.

Soorten

Veel bloemsoorten worden gebruikt in boeketten maar welke zijn u de meest reguliere en geschikt voor de feestdagen? Zeker met de aankomende Kerst zijn de volgende bloemsoorten zeer gewild:

Voor bij de bloemen

Een mooie bos bloemen kan natuurlijk niet zonder chocolade of Champagne. Deze vaste combinatie maakt altijd dat je iets te vieren hebt of nog meer je geliefde wilt verrassen en verwennen. Champagne is dan een mooie aanvulling op een romantische gedachte en chocolade voor de atmosfeer.

Welke combinatie je ook maakt met een boeket bloemen geven of een extraatje erbij naast de bloemen, elke gelegenheid is een mooie aanleiding voor het tonen van je genegenheid aan je geliefde.