Een vaderschapstest

Tijdens die laatste verjaardag zaten je broer en je vader volledig op één lijn, maar kon jij je absoluut niet in ‘hun manier van denken’ verplaatsen. Is het toeval dat dit soort dingen je de laatste tijd steeds vaker opvallen, of zou het eventueel zo kunnen zijn dat jij van een andere vader bent? Het zijn zaken die een enorme impact kunnen hebben, maar je juist daarom zo bezig kunnen houden. Het is verstandig om op zoek te gaan naar een betrouwbare test, waardoor je een uitslag in handen krijgt waarmee je het voor eens en altijd vast kunt laten stellen.

Twijfel over het vaderschap

Dat je twijfelt over het vaderschap zoals je dat altijd is verteld is helemaal niet vreemd. In Belgie worden naar schatting 2 – 3% van de kinderen door de ‘melkboer’ verwekt, naast het aantal kinderen dat in het ziekenhuis per ongeluk verwisseld wordt. Een vaderschapstest kan deze twijfels wegnemen. Een programma als DNA Onbekend bij de Belgische publieke omroep laat goed zien hoe dit voor veel onrust kan zorgen. Twijfel je als enige over of je vader echt je vader is, of heb je het er ook al eens met anderen over gehad? Probeer het eens ter sprake te brengen bij iemand die je volledig vertrouwt.

Een vaderschapstest voorkomt onderlinge discussies

Je voorkomt daarmee onderlinge discussies, die behoorlijk hoog op kunnen lopen. Je zou niet de eerste zijn die te maken krijgt met ruzie in de familie, omdat je twijfelt aan het vaderschap. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het je steeds meer bezig zal gaan houden, waardoor het van belang is om actie te ondernemen. Doe een vaderschapstest en voorkom deze discussie. Ga daarnaast bij iemand die je vertrouwt na of je er als enige zo overdenkt, of dat er ook anderen zijn die verschillen zien tussen jou en je vader of jou en de rest van je familie.

Gebruik een DNA test

Ben je eruit dat je er inderdaad voor eens en altijd achter wilt komen of je vader ook daadwerkelijk je biologische vader is? Je kunt tegenwoordig op een heel eenvoudige manier gebruik maken van een DNA test, oftewel een vaderschapstest. Dit hoeft maar een paar minuten van je tijd te kosten, aangezien je dit gewoon thuis kunt doen. Bestel een DNA test en voer deze samen met je vader uit. Als je vader niet wil meewerken, of als hij bijvoorbeeld al overleden is, kunt u ook samen met uw broer of zus een test uitvoeren, om na te gaan of jullie beiden dezelfde vader hebben. Dit kan ook zonder dat uw vader aan de test mee doet aan de vaderschapstest! Binnen 4 werkdagen na terugontvangst van de monsters krijgen jullie de uitslag al, waardoor jullie al snel weten of jouw twijfels blijken te kloppen.

Doe een vaderschapstest

Blijkt je vader inderdaad je biologische vader te zijn en zit je alleen maar anders in elkaar, of klopten je vermoedens en heb je inderdaad eigenlijk een andere vader? In de beide gevallen geniet je na het doen van de test van je gemoedsrust. Houd er rekening mee dat het een spannend moment zal zijn, maar dat je vervolgens gelukkig niet langer te maken hebt met die vervelende onzekerheid. Een vaderschapstest laten uitvoeren zorgt ervoor dat je voortaan precies weet waar je aan toe bent.