Erectiestoornissen bij jongeren

Bij een erectie worden zowel brein als zenuwen, hormonen, spieren en bloedsomloop aan het werk gezet. Deze systemen werken samen om het erectiele weefsel in de penis met bloed te vullen. Iemand die een erectiestoornis heeft, heeft problemen met het verkrijgen of behouden van een erectie voor seksuele handelingen. Sommige individuen met een erectiestoornis hebben problemen met het krijgen van een erectie, waar bij anderen het probleem meer zit in het behouden van een erectie voor een bepaalde tijd. Voor deze stoornis zijn vaak meerdere oorzaken aan te wijzen en soms zelfs helemaal geen duidelijke oorzaak. Wel zijn er vaak makkelijke oplossingen, zoals erectiepillen van Kamagra.

De stoornis komt over het algemeen voor bij oudere mannen. Gepensioneerde mannen die vaak een leven lang hard hebben gewerkt en richting het einde van hun leven gaan. Het lichaam takelt een beetje af en helaas komt het naast teelbalkanker dus ook vaak voor dat er sprake is van een erectiestoornis. Dit is iets wat al jaren gebeurd en ook vrij veel voorkomt. Maar wat minder vaak voorkomt is dat jongere mannen een erectiestoornis krijgen of hebben. Het hebben van een erectiestoornis is eigenlijk een taboe, omdat het gaat om het falen van een van de meest mannelijke handelingen die er zijn. Omdat het een taboe is wordt er weinig over gepraat en een recentelijk onderzoek laat zien dat er meer jonge mannen een erectiestoornis hebben dan verwacht. Meer dan 26% van mannen onder de 40 lijden aan een erectiestoornis en dit komt al flink in de buurt van de hoeveelheid mannen van boven de 40 die last hebben van een erectiestoornis. Wellicht dat het samenhangt met het feit dat jongeren onder de 40 vaker roken en drugs gebruiken dan de ouderen.

Wel is bekend dat de stoornis bij jongeren vaak wordt veroorzaakt door een blokkade in de hersenen. Deze blokkade is vaak psychologisch van aard en kan daarom bijna altijd verholpen worden. Vaak kost dit wel enige tijd en oefening, maar mocht je als jongere een dergelijke erectiestoornis hebben, wees dan niet ten einde raad. Wanneer je als jongere een erectie krijgt begint dit proces altijd in de hersenen. Bepaalde condities zoals depressie, stress en angst kunnen met dit proces interfereren. Sterker nog, een groot teken van depressie is het terugtrekken van dingen die ooit veel plezier brachten. Iets wat direct valt terug te lijden op het hebben van een erectiestoornis. Stress over je werk, over je leven en over financiën zijn allerlei zaken die het krijgen van een erectie niet bepaald bevorderen. Hiernaast zijn alcohol en drugsgebruik ook zaken die niet alleen direct invloed kunnen hebben op erectieproblemen, maar ook kunnen zorgen voor extra stress en emotionele labiliteit. Als laatste kunnen relaties waarin slecht wordt gecommuniceerd zorgen voor onnodig veel stress of verminderd zelfvertrouwen, met erectieproblemen als gevolg. Maar slecht communiceren tussen partners lijdt niet alleen tot seksuele problemen, maar ook bij vrouwen kan dit een groot probleem zijn.