Eten bestellen met je geliefde: 5 tips voor een romantisch etentje thuis!

Een romantisch restaurantje, diner bij kaarslicht, een muziekje en enkel oog voor elkaar. Dat is voor veel verliefde stelletjes dé ultieme datenight. Maar wie zegt dat je hiervoor daadwerkelijk naar een restaurant moet gaan? Je kunt dit soort heerlijke momenten toch ook gewoon beleven in huis? Op food near me at butlon.com vind je een enorm breed aanbod van lekkere maaltijden. Enkel genieten van de gezelligheid en beslotenheid van je eigen woning. Ben jij toe aan een romantisch etentje met je geliefde? Hieronder geven we een aantal tips om een onvergetelijk diner te organiseren.

1.      Verras je geliefde met een uitnodiging


Het meest romantische is natuurlijk als je je geliefde in het ongewisse laat over je plannen. Vertel hem of haar dan niet wat je plannen voor de komende avond zijn. Maar bereid het avondje voor als je geliefde weg is. Verras je lief vervolgens met een mooie uitnodiging. Stuur bijvoorbeeld een werkmail of een appje met deze verrassing. Tussen de doorgaans saaie (werk)berichten zal deze absoluut opvallen en de toon zetten voor de rest van de dag. 

Je kunt er ook voor kiezen om je lief helemaal te verrassen en niets te laten weten. Discussieer bijvoorbeeld al over de vraag: ‘wat eten we vanavond makkelijk en goedkoop?’ Zo zal je geliefde op niets voorbereid zijn. Verras hem of haar vervolgens bij thuiskomst. 

2.      Houd het menu simpel

Hoewel je je geliefde uiteraard wil verrassen is het niet de bedoeling dat je opeens allerlei culinaire hoogstandjes gaat bereiden. Zeker niet als je dit normaal nooit doet. De kans dat ingewikkelde bereidingswijzen mislukken is immers enorm groot. En het zou toch zonde zijn als je vervolgens niets te eten hebt.

Maak daarom iets wat je al eerder gemaakt hebt. Zo kan je avond nooit mislukken. Geen zin of tijd om uren in de keuken te staan? Dan is eten bestellen ook nog een prima oplossing. Kies voor jullie favoriete eettent en laat de lekkerste gerechten eenvoudig thuis bezorgen. Succes gegarandeerd! 

3.      Versier de tafel


Besteed vervolgens voldoende tijd aan het aankleden van de tafel. Gebruik een fraai tafelkleed, koop een bosje bloemen en zet een aantal kaarsen neer. Zo geniet je van dat ultieme restaurantgevoel in eigen huis. Dim de lichten zodra je geliefde thuiskomt en steek de kaarsen aan. Romantiek ten top!

Bestel je eten bij je favoriete restaurant? Zorg er dan wel voor dat alles op tijd wordt bezorgd. Zo houd je nog voldoende tijd over om het eten in mooie schalen te verdelen. Eten uit plastic bakken doet immers afbreuk aan de romantische sfeer.

4.      Vermijd stoorzenders

Schakel de computer, telefoon en televisie uit zodra jullie avondje begint. Zo voorkom je stoorzenders en kan je al je aandacht op je geliefde richten. Heb je kinderen? Zorg er dan voor dat deze op tijd op bed liggen en eet samen wat later. Je kunt er ook voor kiezen om de kinderen bij opa en oma te brengen, zodat jullie ongestoord van een avondje samen kunnen genieten.

5.      Romantische muziek

Er is geen enkel restaurant waar geen muziekje op de achtergrond wordt gedraaid. Muziek kan de sfeer immers maken of breken. Maak hier ook in huis gebruik van. Speel wat zachte, romantische en melodieuze muziek op de achtergrond. Zorg er echter wel voor dat de muziek niet te hard staat, zodat je wel gewoon een geanimeerd gesprek kunt beginnen. Met de juiste muziek is de toon tijdens jullie romantische etentje al snel gezet.

Dit artikel door GMU | Google adwords expert betreft een samenwerking.