Samen met uw lief op reis!

Wat is er nu romantischer dan samen met uw lief op reis te gaan. Een mooie bestemming om daar samen met elkaar te genieten. Natuurlijk is er maar een stad die aan deze verwachtingen kan voldoen: Parijs. De stad der liefde!

 

Omdat het leven al duur genoeg is, kan besparen op de reis een goed middel zijn om wat geld over te houden. Geld dat prima besteed kan worden in Parijs zelf. Bijvoorbeeld door een iets duurder hotel te boeken. Met de trein naar Parijs is helemaal niet meer zo duur. Zo boek je al tickets vanaf € 29,- Dit is altijd nog goedkoper dan een vliegticket. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een trip met de auto te maken. Voor wie echter nooit in Parijs heeft gereden, is het wel even wennen. Bovendien hebben niet alle hotels de luxe van een eigen parking. Tijdens het boeken moet je hier dus goed op letten.

Stad der liefde

Parijs biedt voor geliefden veel leuke dingen. Romantisch wandelen langs de Seine, het bezoeken van de musea en natuurlijk elkaar de eeuwige trouw beloven in een van de Parijse kerken. Er zijn slechts weinig steden op de wereld die zulke aantrekkingskracht hebben op geliefden. En niet zonder reden, want Parijs is nu eenmaal de stad die van oudsher in het teken stond van de liefde.

Het was de stad waar van oudsher zij die net gehuwd waren naar toe trokken. In de tijd dat verre huwelijksreizen nog ver buiten het bereik van de meeste mensen lagen, was Parijs het alternatief. De stad had nu eenmaal een grote aantrekkingskracht. Dit is vandaag de dag nog steeds het geval.

Pont des Arts

Hoewel het sinds 2015 niet meer mogelijk is om aan de beroemde Pont des Arts een liefdesslotje te hangen en de sleutel in de Seine te gooien, heeft de stad Parijs ervoor gekozen om geliefden een trip naar Parijs nooit meer te doen vergeten. Op de beroemde brug kan men naar hartelust selfies maken. Of dit het helemaal goed maakt, dat is de vraag.

Een stedentrip naar Parijs met de trein vergt het nodige denkwerk als het aankomt op de bagage. Op de Nederlandse website Rugzak.com is een interessant overzicht te vinden van scherp geprijsde weekendtassen, zeer geschikt voor het meenemen van de essentiële bagage. Want daarover moet je echt even nadenken. Wat neem je wel mee en wat laat je thuis. Je lief in ieder geval niet, want het is een kwestie van veel genieten!